Winterbandentest: welke banden zijn de beste?

De winter staat voor de deur en de eerste vorst heeft zich al aangediend. Tijd om de winterbanden van stal te halen. Elk jaar wordt de winterbandentest uitgevoerd door de ANWB en de Consumentenbond en worden een aantal banden aan een grondige test ontworpen. Welke kwamen als beste uit de test?

Bij Autoplaza Kannemans kunt u terecht voor de montage van winterbanden of voor de aanschaf van winterbanden. Wij geven graag advies. Kom langs of maak een afspraak.

All seasonbanden

Winterbandentest 2016Naast winterbanden worden er ook all seasonbanden getest. Echter zat er vrijwel nooit een band tussen die in alle seizoenen een voldoende haalde. In 2015 was de introductie van een nieuwe Michelin-band: de CrossClimate, die volgens de fabrikant zowel in de zomer als in de winter over uitstekende rij-eigenschappen beschikt. En dat klopte. De band kwam goed uit de test. In de zomer presteerde hij uitstekend en in de winter presteerde hij voldoende. Overigens presteert hij niet zo goed als een échte winterband.
Van de 7 all seasonbanden die zijn getest, scoorde ook een andere band een voldoende: de Vredestein Quatrac 5. Wel zit deze band iets onder het niveau van de CrossClimate.

Winterbanden

U kunt natuurlijk gokken op een zachte winter en geen winterbanden aanschaffen of genoegen nemen met een redelijke all seasonband. Toch is dat niet aan te raden. Ook de hierboven genoemde Michelin- en Vredesteinband presteren weliswaar voldoende, maar niet zo goed als een echte winterband. De ANWB en de Consumentenbond heeft verschillende bandenmaten getest, zowel voor kleine auto’s, als voor sportieve auto’s uit de grotere middenklasse.
De beste winterband

Winterbandentest 2016In de laatste categorie kwam eigenlijk maar één winterband als goed uit de test en dat was de Dunlop Winter Sport 5. De banden die slecht uit de test kwamen, waren: de BF Goodrich g-Force Winter en de Matador MP92 Sibir Snow. Bij de kleinere auto’s scoorden de Goodyear Ultragrip 9 en de Michelin Alpin A4 goed. De Firestone Winterhawk 3 en de Kleber Krisalp HP2 scoorden slecht.

 

Winterbanden Autoplaza Kannemans

Het is ook in Nederland een overweging om winterbanden te kopen. Bedenk dat deze banden niet alleen onder zeer winterse omstandigheden hun werk doen, maar ook voor meer grip op de weg zorgen bij regen of natte sneeuw. Heeft u nog geen winterbanden? Kom langs of maak direct een afspraak bij Autoplaza Kannemans in Amersfoort en wij zorgen voor een snelle en vakkundige plaatsing.

Lees meer over winterbanden