Winterbanden en uw auto winterklaar maken

Het is inmiddels al december, dus de winter is in aantocht. Dat betekent ook dat het tijd wordt om de auto winterklaar te maken en de winterbanden onder de auto te laten zetten. In dit artikel vindt u belangrijke tips waarmee u uw auto kunt voorbereiden op het koude seizoen.

Winterbanden

Winterbandentest 2016De zomerbanden dienen tijdig vervangen te worden door winterbanden. Omdat de wegen ’s winters vaak bedekt zijn met sneeuw of nat zijn heeft uw auto winterbanden nodig. Winterbanden bieden meer grip bij een gladde ondergrond en zorgen ervoor dat u niet slipt.

Voorruit

Ook is het belangrijk om te letten op de voorruit. Mensen gebruiken soms kranten om hun voorruit te beschermen, maar de kans is groot dat deze 's nachts vastvriezen. Er zijn speciale dekens die u kunt aanschaffen die gemaakt zijn voor de bescherming van uw ruit, zodat u niet elke ochtend hoeft te beginnen met ijskrabben.

Ook moet de ruitensproeiervloeistof vervangen worden door een vloeistof die antivries is, want de zomervloeistof kan in het reservoir bevriezen en voor overlast zorgen. Als dit gebeurt moet de vloeistof weer ontdooid worden voordat hij verwijderd kan worden. Doe dit dus op tijd!

Vastgevroren deuren voorkomen

Winterbandentest 2016Wat veel mensen vergeten is het beschermen van de deurrubbers. Het koude weer kan zorgen voor scheuren die vocht vasthouden – zodra de deur dan gesloten is kan hij vastvriezen. Dit is gelukkig makkelijk te voorkomen met een speciale stick van de bouwmarkt of simpelweg door wat talkpoeder aan te brengen op de rubbers.

Winterpakket

Ten slotte is het verstandig om een pakketje met winterspullen samen te stellen. Er zijn kant-en-klare sets online te koop, maar u kunt ook zelf een set samenstellen. Belangrijke items hierin zijn alledaagse dingen als ruit- en slotontdooiers (hoewel u slotontdooiers niet in de auto moet bewaren), ijskrabbers, maar ook spullen voor noodgevallen zoals een schep, een veger en een stel matten. Als u dan een keer in diepe sneeuw vast komt te zitten, kunt u uzelf makkelijk uit de problemen halen.

Wintercheck en winterbanden

Bij Autoplaza Kannemans bent u van harte welkom voor een wintercheck of om de winterbanden onder de auto te laten plaatsen. Heeft u nog geen winterbanden? Dan geven wij u advies over welke banden het beste zijn.