Winterbanden Amersfoort

Bent u op weg met uw auto, dan is veiligheid misschien wel het belangrijkste aandachtspunt. Een veilige autorit start bij een betrouwbare auto. Voorzien van de juiste banden voor ieder weertype. Bent u klaar voor de winter? Voor winterbanden in Amersfoort gaat u naar Autoplaza Kannemans.

Heeft u de banden al in uw bezit? Dan zorgen wij voor snelle en vakkundige plaatsing. Is het tijd voor de aanschaf van nieuwe banden? Informeer dan vrijblijvend naar onze scherpe prijzen.

We adviseren graag over de meest geschikte band-uitvoering die past bij uw gebruik. Kom langs voor winterbanden in Amersfoort of plan direct een afspraak.

winterbanden2

Al vele jaren adviseren experts om in de winter winterbanden te monteren. Diverse landen hebben de montage van winterbanden in het koude seizoen al wettelijk verplicht gesteld. Ook zijn er landen waar winterbanden in bepaalde gebieden verplicht zijn  (dit is herkenbaar aan een verkeersbord). Wat zijn de redenen om winterbanden te laten monteren?

winterbanden

Winterbanden hebben een ander en dieper profiel dan zomerbanden of all season banden. Door de blokjesstructuur is zijdelingse afvoer van water makkelijker. Ze zijn bovendien ’s winters zachter dan zomerbanden. Dat verhoogt de grip op de weg en met name wanneer het wegdek glad is of besneeuwd. Als de temperatuur onder de zeven graden zakt, zijn winterbanden absoluut aan te bevelen. Ze verhogen de veiligheid van de auto, want u staat twee tot drie keer sneller stil dan wanneer u zomerbanden hebt. Op de website van de Rijksoverheid leest u meer over de regelgeving van winterbanden in Nederland.

Op tijd verwisselen

Net zo min als zomerbanden voor de winter geschikt zijn, zijn winterbanden dat voor de zomer. Houd dus de buitentemperatuur in het najaar en het voorjaar in de gaten opdat er tijdig van bandenset gewisseld kan worden.

Het is overigens aan te bevelen om bij beide sets banden ook velgen te kopen. Het verwisselen van een velg met band kost veel minder tijd en dus geld dan het verwisselen van banden om een velg. Bovendien moeten de wielen in dat laatste geval ook gebalanceerd worden.

Herken de winterband

Winterbanden zijn herkenbaar aan een codering die M+S vermeldt en een sneeuwster. Staat die ter niet op de band dan is het beslist geen winterband. Kenners zullen aan het winterprofiel kunnen zien of het een winterband betreft, maar die sneeuwster is makkelijker te herkennen.

Wie denkt zonder winterbanden te kunnen omdat ze er vroeger toch ook niet waren, riskeert in sommige landen een forse verkeersboete. Maar belangrijker is uw veiligheid: daarmee wilt u toch geen risico nemen?

Vraag een offerte aan bij Autoplaza Kannemans. Wij geven advies over winterbanden en plaatsen deze voor u. Ook kunt u bij ons terecht voor reparaties en onderhoud, zoals de wintercheck.

 

Winterbanden nodig?

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Autoplaza Kannemans