Weetjes over winterbanden

Dat het in de winter veiliger is om op winterbanden te rijden, zullen veel wel weten. Maar bij welke temperaturen is het verstandig om van band te wisselen? Waardoor zijn winterbanden beter bij lage temperaturen? En waar moet je op letten bij de aanschaf? In dit artikel zetten wij een aantal weetjes over winterbanden op een rijtje.

Heeft u nog geen winterbanden? Of wilt u uw winterbanden snel laten monteren? Maak dan een afspraak bij Autoplaza Kannemans in Amersfoort!

Winterband is veiliger

Bij temperaturen onder de 7 graden is het verstandig om over te gaan op de winterband. Bij lage temperaturen, koude en natte wegdekken zijn winterbanden veel veiliger. Ook als Winterbanden weetjesde temperatuur iets hoger ligt, maar het wegdek nog koud is, zijn winterbanden veiliger.

Winterbanden doen hun werk beter bij koude en natte wegdekken omdat het rubber anders is samengesteld dan die van zomerbanden. Het rubber van de winterband blijft soepel en heeft een speciale lamellenprofiel waardoor sneeuw, water en sneeuwprut beter worden afgevoerd. Hierdoor blijft het contact met de weg optimaal.

Winterbanden niet verplicht, wel verstandig

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar ze zijn wel aan te bevelen. Vooral bij sneeuw is het onverstandig om op zomerbanden te blijven rijden.
Let ook op als je op wintersport gaat. Er zijn namelijk landen waar de winterbanden wel verplicht zijn, zoals Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg. Lees meer over winterbanden in Europa.

Ook sneeuwkettingen zijn in sommige landen verplicht als de winterbanden niet meer genoeg zijn.

Hoe winterbanden herkennen

Winterbanden weetjesBij het aanschaffen van winterbanden is het belangrijk om te letten op het keurmerk. De winterband is te herkennen aan het M+S keurmerk. Tevens staat er een ijskristal op de band. Als deze 2 niet op de band te vinden zijn, zijn het geen volwaardige winterbanden en worden dus ook niet als winterbanden gezien in landen waar ze verplicht zijn.

Elk jaar worden er verschillende banden getest. Kijk welke winterbanden het beste uit de test zijn gekomen.

Winterbanden bij Autoplaza Kannemans

Wilt u zich laten informeren bij de aanschaf van winterbanden? Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste band. Heeft u al winterbanden? Dan monteren wij deze snel en professioneel voor u. Maak een afspraak of kom langs voor winterbanden in Amersfoort.