Wanneer APK Keuring ?

Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Weet dat u voertuig zonder zonder geldige keuing niet op de openbare weg mag staan , Uiteraard mag er dan ook niet meegereden worden. Doet u dat wel, dan riskeert u een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Hier ziet u wanneer een voertuig keuringsplichtig is:

apk

Als uw voertuig al eerder is gekeurd

Als uw voertuig al eerder is gekeurd, dan kunt u de vervaldatum van de APK-keuring bekijken bij Voertuiggegevens raadplegen (aan de rechterzijde op de pagina) of u kijkt naar de datum die op het APK-keuringsrapport staat. Vóór deze datum moet het voertuig opnieuw goedgekeurd zijn.

Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd, dan kunt u in onderstaand schema zien wanneer uw voertuig voor het eerst APK gekeurd moet worden. Ook kunt u hieruit aflezen hoe vaak u uw voertuig moet laten keuren.

Wanneer keuren? Personenauto’s

(met een ledig gewicht tot en met 3.500 kg) en lichte bedrijfsauto’s (met een maximaal toegestane massa tot en met 3.500 kg):

Na 1 januari 2005:

  • Benzine, alcohol en/of elektromotor eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar na 1 januari 2005
  • Diesel, gas of anders (evt.in combinatie met elektrisch) Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar vóór 1 januari 2005, voertuig niet ouder dan 30 jaar Alle soorten Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar

Voertuig 30 jaar of ouder

Alle soorten: eens per 2 jaar

Vóór 1 januari 1960:

Alle soorten: geen APK-plicht

 

Wanneer keuren? Zware voertuigen

(boven de 3.500 kg) Na 1 januari 1960
Alle soorten: elk jaar APK

Vóór 1 januari 1960
Alle soorten: geen APK-plicht
Bijzondere voertuigen (taxi, ambulance, bus, vervoer gevaarlijke stoffen)
Alle toelatingsdata, alle soorten: elk jaar APK

Wijziging brandstof

Als de brandstof van uw voertuig wijzigt, dan kan dit van invloed zijn op de datum per wanneer u het voertuig voor APK moet laten keuren. Bijvoorbeeld een auto gaat van benzine naar gas, de APK-keuring verandert dan van de eerste keer na 4 jaar, dan 2, weer 2 en dan 1 naar eerste APK-keuring na 3 jaar en daarna elk jaar.

APK Amersfoort

APKHet is belangrijk om de staat van uw auto met regelmaat te laten controleren door een specialist; de zogenaamde Algemene Periodieke Keuring (APK). Voor een door de RDW erkende APK in Amersfoort en omgeving kunt terecht bij Autoplaza Kannemans.

Occasions
Garage Amersfoort