Veel voorkomende autodefecten in de winter

De winter is weer neergestreken in Nederland. Voor de jeugd en de schaatsfans biedt het volop mogelijkheden tot vermaak, maar voor de automobilist leidt het winterweer tot problemen. De wegen zijn glad waardoor winterbanden geen overbodige luxe zijn. Tevens kan de auto te maken krijgen met allerlei defecten. In het onderstaande artikel zoomen we in op veel voorkomende autodefecten.

Niet starten motor

Een veel voorkomend probleem in de winter is dat de auto niet wil starten. Dat kan het gevolg zijn van een kapotte startmotor. De startmotor zorgt ervoor dat de motor kan starten. Als de startmotor kapot is kan de motor van de auto niet aanslaan.

Een andere reden voor het niet starten van de auto is het hebben van een lege accu. Een accu gaat gemiddeld vier tot zes jaar mee. In de winter echter heeft de accu veel te verduren, waardoor de kans op een lege accu in dit jaargetijde toeneemt. Bij Autoplaza Kannemans kunt u terecht voor allerlei soorten reparaties en helpen wij graag bij de vervanging van uw accu

 

Bevroren onderdelen

Bevroren onderdelenBij winters weer kunnen onderdelen van uw auto vastvriezen.
Voorbeelden zijn deurrubbers, de handrem en de ruitenwissers. Om kapotte deurrubbers te voorkomen moet men voorzichtig de deur openen door eerst aan de randen van de deur te drukken. Hulpmiddelen zijn het gebruik van een ontdooier of een föhn. Een goed preventiemiddel is het insmeren van de deurrubbers met siliconenspray.

De handrem kan bij lage temperaturen vastvriezen. Door nogmaals hard aan de handrem te trekken wil hij weleens los komen. Andere optie is om de verwarming hard aan te zetten. Na ongeveer een kwartier is de handrem dan ontdooid. Verstandiger is om de handrem niet te gebruiken bij vrieskou, maar de auto in de versnelling te laten staan. Vastgevroren ruitenwissers zijn te voorkomen door ze los te zetten van het raam of het gebruik van folie tussen het raam en de ruitenwissers.

Defecte verlichting

Met het koude weer is de kans op defecte verlichting groter. Het vervangen van een kapotte lamp is bij sommige auto’s een lastig karwei en bij sommige modellen moeten eerst onderdelen worden gedemonteerd om de koplamp te vervangen.

Lakschade

Om de wegen begaanbaar te houden wordt er gestrooid met zout. De auto komt hierdoor onder een pekellaag te zitten. Onder deze laag zit het zout, dat de lak van de auto kan aantasten. Dit geldt helemaal als er al beschadigingen in de lak zitten. Om problemen met de lak te voorkomen is het verstandig om de auto ook in de winter te wassen. Door het wassen kan een beschermende waslaag worden aangebracht, waardoor de lak wordt beschermd tegen het zout.

Is uw auto defect?

Neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen u graag.