Uitlaat vervangen of repareren

Uitlaat repareren of vervangen

Een kapotte of lekke uitlaat herkent u snel aan een storend knetterend geluid. Uw uitlaat repareren of vervangen is dan zeer essentieel. Een kapotte uitlaat gaat namelijk vaak niet door de APK keuring.

Wilt u uw uitlaat repareren of vervangen bij een garage in Amersfoort? AutoPlaza Kannemans helpt u graag verder.

Slijtage of kapotte uitlaat

Het is vaak noodzakelijk na een aantal jaren uw uitlaat te vervangen. Een uitlaat gaat kapot of slijt op diverse punten. Denk hierbij aan:

  • Gebroken of afgescheurde ophangrubbers
  • Lekke pakkingen
  • Doorvoerbuizen of scheidingsschotten die los zitten of afbreken
  • Corrosieslijtage in de uitlaat door zuur en condensvorming
  • Afgescheurde demperbeugels

Lekke uitlaat

Wanneer u rijdt, klinkt het dan alsof Oud & Nieuw is aangebroken? De kans op een lek in uw uitlaat is dan best groot. Maar wat moet u dan doen? Moet u uw uitlaat vervangen of repareren?

Om te bepalen wat er gebeuren moet, moet eerst het lek gevonden worden. Wanneer het gat niet zo groot is, dan kan deze opgevuld worden met speciaal uitlaatgum. Dat deel van de uitlaat kan ook vervangen worden door een nieuw uitlaatgedeelte. Is het gat iets groter? Dan is uitlaatgum niet voldoende. Het gat wordt dan gedicht middels een metaalplaat.

Is het een erg groot gat? De uitlaat repareren is dan niet echt een optie. Dat gedeelte van de uitlaat vervangen is in dit geval verstandiger.

Afgebroken uitlaat

Een afgebroken uitlaat repareren is zeer noodzakelijk. Een gebroken uitlaat blijft sneller achter drempels haken en is op lang termijn zeer slecht voor de motor. De sensor op de uitlaat (die gegevens bijhoudt over de hoeveelheid verbrande lucht) kloppen niet meer. Dit heeft als gevolg dat uw motor slecht gaat lopen of onregelmatig gaat werken.

Garage Amersfoort: uitlaat repareren of vervangen

Wilt u uw uitlaat repareren of vervangen? Autoplaza Kannemans is een garage in Amersfoort en is u graag van dienst. Neem contact op via info@autoplazakannemans.nl of bel naar 033-4621389.