Reparaties in Amersfoort

Heeft u een mankement aan de auto, is een onderdeel aan vervanging toe of heeft de auto een inspectie nodig? Kom langs bij onze garage in Amersfoort! Autoplaza Kannemans stelt een diagnoses vanaf €25,- en wij verrichten reparaties in onze werkplaats. U kunt bij ons terecht voor vele soorten reparaties en onderhoud. Alle merken en type auto’s zijn welkom. Autoplaza Kannemans heeft gunstige prijzen en wij bieden een uitstekende service. Kom eens bij ons langs of maak een afspraak!

kannemans

Accu vervangen

Om de auto te starten is er energie nodig. Deze energie haalt de auto uit de accu. Als u de autosleutel omdraait, geeft de accu stroom aan de startmotor. De startmotor gaat vervolgens draaien en dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat de motor aanslaat. Als de motor is aangeslagen, gaat ook de dynamo aan de slag. De dynamo zorgt ervoor dat de accu weer bijgeladen wordt.

accu

Hoe de accu werkt
Een accu bestaat uit meerdere accucellen en elke cel bevat een positieve en een negatieve platenset. De platenset is ondergedompeld in een oplossing van verdund zwavelzuur; oftewel elektrolyt. Op de positieve platen bevindt zich loodoxide en op de nagatieve platen lood. Samen zorgt dit ervoor dat er een spanning ontstaat ten opzichte van het elektrolyt. Op die manier kan er stroom geleverd worden. Tegelijkertijd daalt de spanning ook vanwege chemische reacties. Er wordt echter weer elektrische energie opgeslagen in de accu door stroom toe te voegen. Hierdoor ontstaan er weer omgekeerde chemische reacties.

Hoe lang gaat een accu mee?
Een accu kan lang mee gaan, namelijk zo’n 3 tot 6 jaar. Er zijn wel factoren die ervoor kunnen zorgen dat een accu sneller leeg is. Als u bijvoorbeeld vaker korte ritjes maakt en daarbij ook de auto vaker moet starten, zal de accu niet de kans krijgen om weer volledig om te laden. Daarbij kan de accu ook sneller leeg raken door onderdelen die stroom verbruiken terwijl de motor niet draait.

Daarnaast slijt een accu in de loop der tijd ook en is vervanging nodig. Dit gebeurt vaak in de winter. Kou heeft een negatief effect op de capaciteit van de accu waardoor er veel van de accu gevraagd wordt.

Accu controleren
Veel mensen maken netjes de buitenkant van de autoschoon, maar vergeten vaak interne auto onderdelen mee te nemen. Aangezien de accu een zeer belangrijk onderdeel van de auto is, is het goed om de polen van de accu regelmatig te controlen en schoon te maken. Dit kunt u doen met een oplossing van soda en water en een borstel. Gebruikt u de auto niet zo vaak of gebruikt u hem alleen voor korte afstanden? Dan kan het zo zijn dat de accu met een externe lader opgeladen moet worden.

APK

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Bij een APK wordt er gekeken of een auto of bus voldoet aan de veiligheids- en milieueisen. Nieuwe auto’s die op benzine rijden, moeten na 4 jaar voor het eerst gekeurd worden. Na die 1e keuring moeten benzine auto’s om de 2 jaar APK nagekeken worden. Zijn ze ouder dan 8 dan moeten ze elk jaar gekeurd worden.
Nieuwe dieselauto’s moeten de 1e keer na 3 jaar APK gekeurd worden en daarna elk jaar.

Auto’s voor 1960 en elektrische auto’s
Als de auto voor 1960 gebouwd is, dan geldt er geen APK plicht voor die auto. Is de auto na 1 januari 1960 gebouwd, maar is hij ouder dan 30 jaar, dan hoeft de auto eens in de 2 jaar gekeurd te worden.
Hybride en elektrische auto’s moeten ook APK gekeurd worden. Hierbij worden op dezelfde punten gelet als bij benzine en diesel auto’s. Bij hybride en elektrische auto’s wordt daarnaast nog gekeken naar de onderdelen van de elektrische aandrijflijn.

Bij een APK wordt er gelet op verschillende onderdelen van de auto. Denk hierbij aan de reminrichting, banden, stuurinrichting, schokdempers, verlichting, wielophanging, carrosserie, motor, brandstofsystemen, afmeting en massa’s.

Voor de APK keuring is geen vaste prijs vastgesteld. De APK kan ook gecombineerd worden met een onderhoudsbeurt. Zo kun je tijd en geld besparen. Autoplaza Kannemans is door de RWD erkend en voert APK’s uit in Amersfoort en omgeving. U krijgt bij ons altijd een keuringsrapport mee naar huis. Dit keuringsrapport heeft u soms nodig, zoals wanneer u met de auto op vakantie naar het buitenland gaat.

Meer lezen over APK Keuring? APK in Amersfoort.

APK in Amersfoort

 

Wintercheck

Wintercheck
In de winter zijn er de meeste pechgevallen. Dit komt omdat de auto het in de winter extra zwaar heeft vanwege de weersomstandigheden. Door een wintercheck uit te voeren, wordt de kans op pech in de winter aanzienlijk verminderd. Bij een wintercheck worden verschillende onderdelen gecontroleerd, zoals de accu, vloeistoffen, verlichting, banden, ruitenwissers, werking van de remmen en het oliepeil. Ook kunt u bij Autoplaza Kannemans voor winterbanden. Wij monteren de winterbanden voor u of adviseren u graag.

Heeft u een auto onderdeel dat toe is aan vervanging of gecontroleerd moet worden? Vraag dan online een offerte op bij Autoplaza Kannemans.

Airco check

Het is verstandig om de airco regelmatig na te laten kijken. In ieder geval 1 keer per jaar en het liefst zelfs 2 keer per jaar. Het maakt hierbij niet uit of de airco vaak of heel weinig gebruikt wordt. Het is namelijk niet goedkoop om een airco te laten repareren of om te laten vervangen. Het maakt ook niet uit of het zomer is of niet. In de zomer zorgt de airco natuurlijk voor een lekkere koele lucht en in de winter het ontwasemen van de autoruiten. Dit laatste gaat sneller met de airco dan met de verwarming. Belangrijk is het dus dat de airco altijd goed werkt. Laat uw airco reinigen en vullen door Autoplaza Kannemans!

Koppeling vervangen
Ruitenwissers
Uitlaat achterdemper
Vakantiecheck

Auto reparatie of autocheck nodig?

Vraag een offerte aan of maak een afspraak

Grote en kleine onderhoudsinspectie

Of uw auto een grote of kleine onderhoudsinspectie nodig heeft, verschilt per auto. Ook verschilt het per auto wat er precies nagekeken wordt.

Grote onderhoudsinspectie
Wanneer uw auto een grote onderhoudsinspectie nodig heeft kunt u vinden in het onderhouds- of instructieboekje van de auto. Op basis van de huidige kilometerstand kunt u bepalen of de auto een grote onderhoudsinspectie nodig heeft. Tegenwoordig hebben veel auto’s ook een indicator op het dashboard. Deze gaat branden en geeft aan hoeveel kilometer u nog kunt rijden tot er een onderhoudsbeurt nodig is.

auto-garage-amersfoort2

Kleine onderhoudsinspectie
Ook wanneer uw auto een kleine onderhoudsinspectie moet ondergaan, kunt u vinden in het onderhoudsboekje. Per automerk en –type kan de interval verschillen. Ook hangt het er vanaf waar en hoe u rijdt. Rijdt u vooral korte afstanden of staat u regelmatig in de file, dan kan het slim zijn om de kleine onderhoudsinspectie eerder te laten uitvoeren.

Verschil kleine en grote onderhoudsinspectie
Per type auto kan het verschillen wat er tijdens de kleine en grote onderhoudsinspectie nagekeken wordt. De grote onderhoudsinspectie is in ieder geval gelijk aan de kleine onderhoudsinspectie, maar dan met een aantal extra punten waarop gecontroleerd wordt.

Remblokken en remschijven vervangen

Als u het rempedaal indrukt verplaatst een zuiger zich in de hoofdcilinder. Vervolgens wordt er druk uitgeoefend op de remvloeistof in de remleidingen. Deze druk gaat verder in de wielremcilinder, waar de zuigers de remblokken tegen de remschijven duwen. Elke keer als dit gebeurt, slijt er een heel klein laagje af van de remblokken en worden deze steeds iets dunner. Op een gegeven moment zijn ze te dun en moeten de remblokken en/of – schrijven vervangen worden. Hoe snel het slijten gaan is sterk afhankelijk van het rijgedrag. Bij lange afstanden zullen de remblokken minder snel slijten dan wanneer u vooral in de stad rijdt.

Remblokken en remschijven controleren
De remblokken moeten vervangen worden bij een minimumdikte van 2 millimeter. U kunt controleren of de remblokken nog in orde zijn door tussen de remblokken en –schijven te kijken en de dikte te inspecteren. Daarnaast kunt u ook de remblokken en –schijven door op een veilig weg 50km/u te rijden en te remmen. Komt de auto niet direct tot stilstand dan is het raadzaam om er een monteur naar te laten kijken.

Veel remblokken hebben daarnaast ook een slijtindicator. Als deze slijtindicator bloot komt te liggen dan gaat er een piep af bij het remmen. Meer over de remblokken en remschijven.

Schokdempers

Elke auto is uitgerust met veren en schokdempers. De veren zorgen ervoor dat u niet elke hobbel en bobbel in het wegdek voelt als u in de auto zit. De schokdemper dempt de bewegingen van de veren en zorgen ervoor dat de banden contact houden met de weg. Gebeurt dit niet dan zou de auto onbestuurbaar worden.

Hoe een schokdemper werkt
Een schokdemper bestaat uit een stang met daarin een zuiger. Als de auto over hobbels rijdt, wordt de stang ingedrukt of uitgetrokken en wordt er olie weggedrukt door de zuiger. De olie gaat langs klepjes in de schokbreker en remmen de verplaatsing van de olie. Op deze manier dempt de schokdemper de bewegingen van de veren. Doordat de stang steeds ingedrukt en uitgetrokken wordt, slijt deze op den duur. Het slijten gaat langzaam, maar worden bij een APK keuring getest. Dit gebeurt echter visueel. Om de schokdempers extra goed te testen, is het mogelijk om dit te laten controleren op een testbank.

Plan direct een afspraak

Bij Autoplaza Kannemans kunt u terecht voor alle soorten reparaties en onderhoud, ongeacht het merk en type auto.