Occasion in Amersfoort

Als u op zoek gaat naar occasion is het handig om van te voren te weten waar u op moet letten, zodat u zonder problemen uw ideale tweedehands auto kunt kopen. Wij geven een aantal tips. Bent u op zoek naar een occasion in Amersfoort? Bij garage Autoplaza Kannemans heeft een groot aanbod!

Occasion in Amersfoort

Occasion in AmersfoortEr is enorm veel keuzes in occasions. Keuzes in verschillende merken occasions, maar ook garages, particulieren en verzamelwebsites. Autoplaza Kannemans biedt een ruime keus aan occasions in Amersfoort. In onze garage aan de Chromiumweg 9 hebben wij een groot aanbod aan tweedehands auto’s staan. U bent altijd welkom om de auto’s te bekijken en om een proefrit te maken. Ook op onze website kunt u de occasions bekijken die wij in Amersfoort hebben staan.

Voordat u zich in het diepe stort is het handig om voor uzelf na te gaan waar u precies naar op zoek bent en waar u bij een occasion allemaal op moet letten.

Welke auto past bij u

Als eerst is het belangrijk om na te gaan waarom u een nieuwe occasion aan wilt schaffen en wat uw wensen van een nieuwe occasion zijn. Hoeveel ruimte en zitplaatsen moet de auto hebben? Waarvoor gebruikt u de auto? Hoeveel kilometer per jaar gaat u rijden? Hoe hoog wilt u dat de maandelijkse kosten van de occasion is? Welke opties moet de auto hebben? Zet het allemaal voor uzelf op een rijtje en ga dan op zoek naar een auto.

Een occasion bekijken

Als u een occasion gevonden heeft kunt u een afspraak maken om de auto te bekijken. Vraag tijdens zo’n afspraak altijd aan de eigenaar of de auto gebreken of mankementen heeft. De eigenaar is namelijk verplicht om dit te melden. Ook kunt u vragen aan de verkoper van de occasion om alles te demonstreren. Denk aan lampen, ruitenwissers, richtingaanwijzers etc. Kijk ook onder de motorkap, kijk of de banden niet versleten zijn, bekijk het interieur, het dashboard, de kilometerstand, de spiegels, de uitlaat en controleer de auto op roest.

Papieren occasion

Voordat u een proefrit maakt checkt u of alle papieren kloppen en compleet zijn. U controleert het kentekenbewijs, de eigenaren van de auto, het onderhoudsgeschiedenis en het chassisnummer.

Occasion in Amersfoort

Proefrit occasion

Als alles in orde is, is het verstandig om een proefrit te maken. Bij een proefrit komt u er namelijk pas achter of de auto echt bij u past. U kunt het beste een proefrit maken van minimaal een half uur, zodat je de tijd hebt om op verschillende wegen te rijden. Spreek van te voren met de verkoper een tijd af, zodat jullie beiden weten waar jullie aan toe zijn. Tijdens een proefrit kunt u het beste over verschillende wegen rijden (snelweg, stad, hobbelweg etc.). Op deze manier kunt u verschillende snelheden testen en door verschillende wegen te proberen is de kans groter dat u eventuele gebreken hoort terwijl u rijdt. Daarnaast leert u de auto beter kennen.

Heeft uzelf niet zoveel verstand van auto’s? Dan kan het handig zijn om iemand mee te nemen die dit wel heeft. Deze persoon hoort en ziet eventuele gebreken waarschijnlijk sneller.

Occasion Autoplaza Kannemans in Amersfoort

Bent u op zoek naar een occasion in Amersfoort? Bekijk dan ons aanbod. De prijzen van onze occasions zijn zeer gunstig en worden altijd geleverd met geldig APK (tenzij anders vermeld in de advertentie).

Airco reinigen en vullen

car-1393804_1920 (1)Het is verstandig uw airco minimaal eens per 4 jaar bij te laten vullen en sowieso elk jaar te laten checken. Autoplaza Kannemans is gespecialiseerd in het reinigen en vullen van airco's. Bij ons heeft u een airco servicebeurt vanaf € 49,-.

Occasions