Hoe kunt u extra onderhoudskosten voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen. Dit is ook zeker van toepassing op een auto. Een auto hoort betrouwbaar en bedrijfszeker te zijn, zodat u veilig en zeker de weg op kunt. Belangrijk is het daarom om preventief onderhoud te plegen aan uw auto. Een mooie bijkomstigheid is dat u daarbij vaak ook extra onderhoudskosten voorkomt. Heeft uw auto een onderhoudsbeurt nodig? Autoplaza Kannemans in Amersfoort voert alle soorten onderhoud uit.

Preventief onderhoud

onderhoudskosten voorkomenBij Autoplaza Kannemans weten we exact welk onderhoud er moet plaatsvinden en wanneer. Dit is namelijk vastgelegd door de fabrikant in onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen. De tijd tussen de verschillende beurten is wel langer geworden. Zo werd er vroeger aangeraden om de olie te verversen bij een interval van 5000 kilometer, maar tegenwoordig ligt dit rond 30.000 kilometer. Toch is onderhoud tussendoor zeker niet overbodig.

U kunt een redelijk schatting maken wanneer het verstandig is om welke auto onderdelen te controleren. Als u dit van te voren weet, kunt u daarvoor alvast geld aan de kant leggen. Een accu gaat ongeveer bijvoorbeeld 4 jaar mee, de remblokken voor ongeveer 60.000 kilometer en remblokken achter het dubbele. Zo kunt u dit nalopen voor alle auto onderdelen die kunnen slijten. Daarnaast is het handig dat als u de auto jaarlijks door een garage laat controleren, u dit combineert met de APK. Dat scheelt u tijd en kosten.

Ook is het verstandig om een onderhoudsboekje bij te houden van alle zaken die aan de auto gedaan zijn. Dit is uw bewijs dat de auto goed onderhouden is en helpt als u de auto wilt inruilen of gaat verkopen.

Onderhoudskosten voorkomen

onderhoudskosten voorkomenEen aantal onderdelen van de auto kunt u zelf heel makkelijk controleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bandenspanning en het profiel van de banden. Een te hoge bandenspanning zorgt ervoor dat de banden sneller slijten. Een te lage bandenspanning zorgt voor een hoger brandstofverbruik, maar kan ook de kans op een klapband verhogen. En het profiel van de banden mag wettelijk niet minder zijn dan 1,6 millimeter, maar u doet er goed aan om de banden bij een profieldiepte van minder dan 2 millimeter te vervangen.

Ook kunt u het oliepeil controleren. Is deze te laag dan kan dit tot motorschade leiden. Door dit soort kleine controles zelf uit te voeren kunt u ook andere defecten voorkomen en dat kan weer extra onderhoudskosten voorkomen.

Verder kunt u ook controleren of de lampen het doen, of de ruitenwissers niet vies of versleten zijn en of de auto nog voldoende ruitensproeiervloeistof en koelvloeistof heeft.

Autoplaza Kannemans

Heeft u toch een defect aan uw auto, heeft uw auto een APK nodig of wilt u de auto laten controleren door Autoplaza Kannemans? Neem contact met ons op!

APK Amersfoort

APKHet is belangrijk om de staat van uw auto met regelmaat te laten controleren door een specialist; de zogenaamde Algemene Periodieke Keuring (APK). Voor een door de RDW erkende APK in Amersfoort en omgeving kunt terecht bij Autoplaza Kannemans.

Occasions
Garage Amersfoort