Goed voorbereid de weg op

Veilig rijden in de winter is toch iets om even goed bij stil te staan. Want weet u waar u rekening mee moet houden als u in de winter met de auto gaat? U krijgt namelijk in de winter met hele andere situaties te maken dan in de zomer. Om veilig te kunnen reizen met de auto zult u rekening moeten houden met bepaalde factoren.

Zonnebril

veiligZorg dat u altijd uw zonnebril bij u heeft. Dit is van belang omdat er in de winter een laaghangende zon is. Dit kan u verblinden en dat is levensgevaarlijk. Daarom wordt er vaak gezegd hoe belangrijk het is om uw zonnebril altijd bij de hand te hebben. Polariserende glazen zijn dan een aanrader als u veel op de weg te vinden bent. Ze reduceren de schitteringen van de zon in uw ogen.

Schone autoruiten, wel zo veilig !

Ook is het belangrijk om schone autoruiten te hebben. Als ze vies zijn kunt u er niks meer doorheen zien en dit kan ernstige ongelukken veroorzaken. Kijk bij ruitenwissersproeiers vooral naar een aantal die niet bevriezen. Anders heeft u hier nog niks aan. Misschien is het ook tijd om de ruitenwissers te controleren of zelfs te vervangen. Neem hiervoor of voor andere reparaties contact op met ons en maak vandaag nog een afspraak.

Alert en veilig autorijden

Tot slot is het ook belangrijk om goed uit te kijken hoe en waar u rijdt. Denk bijvoorbeeld aan uw snelheid; het is heel belangrijk om deze gematigd te houden. Inhalen is ook niet altijd nodig. Dit kan het risico op ongelukken verminderen. Zeker als het glad is op de weg. Waar u ook nog rekening mee kunt houden zijn de winterbanden. Vaak is het belangrijk om deze aan te schaffen voor een veilige situatie op de weg, zeker als het glad op de weg is.

Autoplaza Kannemans

Bij Autoplaza Kannemans kunt u terecht voor reparaties aan uw auto, APK en de verkoop van occasions. Heeft u problemen aan uw auto? Wij helpen u graag.