Garage in Amersfoort reparaties remmen

Garage in AmersfoortAls er iets stuk gaat aan uw auto is dat natuurlijk erg vervelend. Bent u op zoek naar een garage in Amersfoort om uw auto te laten repareren tegen een aantrekkelijke prijs? Autoplaza Kannemans repareert alle merken auto’s en u kunt bij Autoplaza Kannemans terecht voor alle soorten reparaties.

Een zeer belangrijk onderdeel van uw auto zijn de remblokken en remschijven. Hoe weet u wanneer deze versleten zijn en vervangen moeten worden? Hoe kunt u uw remblokken en remschijven zo goed mogelijk onderhouden?

 

Reparatie remmen garage in Amersfoort

Remblokken en remschijven slijten in de loop van de tijd. Dat is heel normaal, maar wel gevaarlijk als u door blijft rijden terwijl ze versleten zijn.

Bij het remmen in de auto trapt u de rempedaal in. Hierdoor verplaatst een zuiger zich in de hoofdremcilinder. Vervolgens oefent deze druk uit op de remvloeistof. Die druk gaat verder in een wielremcilinder en drukken de zuigers de remblokken tegen de remschijven. Doordat de remblokken tegen de remschijven drukken, slijt er steeds een heel klein laagje af en worden de remblokken en remschijven elke keer als u remt iets dunner. Op den duur moeten deze vervangen worden.

Uiteraard kunt u uw remblokken en remschijven bij garage Autoplaza Kannemans in Amersfoort laten vervangen.

Factoren slijting remblokken en remschijven

Hoe snel de remblokken en –schijven slijten is afhankelijk van de auto zelf, uw rijstijl en waar u rijdt. Rijdt u bijvoorbeeld vaker lange afstanden dan zullen ze minder snel slijten dan wanneer u vooral in de stad rijdt.

Zijn de remblokken en –schijven aan 1 kant van een as versleten dan moet de andere kant ook vervangen worden. Gebeurt dit niet dan krijgt de auto ongelijke remwerking.Garage in Amersfoort

Wanneer vervangen

Door af en toe te kijken tussen de remblokken en -schijven kunt u de dikte inspecteren. De remblokken moeten vervangen worden bij een minimumdikte van 2 millimeter.

U kunt ook testen of de remblokken en –schijven nog in orde zijn door op een veilige weg bij 50km/u op de rem te trappen. Als u niet direct tot stilstand komt is het verstandig om er een monteur naar te laten kijken.

Gaat in uw auto het waarschuwingslampje van de remlicht branden dan kunt u het beste gelijk een afspraak maken om de remblokken te vervangen. Veel remblokken hebben ook een slijtindicator. Als de remblokken versleten zijn, komt de slijtindicator bloot te leggen en hoort u een piepend geluid bij het remmen.

Offerte garage in Amersfoort

Wilt u uw uw remblokken en/of –schijven laten nakijken, vervangen of repareren in een garage in Amersfoort? Bij Autoplaza Kannemans kunt u online een offerte opvragen. Ook voor andere reparaties en onderhoud verwelkomen wij u graag!

APK Amersfoort

APKHet is belangrijk om de staat van uw auto met regelmaat te laten controleren door een specialist; de zogenaamde Algemene Periodieke Keuring (APK). Voor een door de RDW erkende APK in Amersfoort en omgeving kunt terecht bij Autoplaza Kannemans.

Occasions
Garage Amersfoort