Garage Amersfoort banden vervangen

Naast het op tijd erop (laten) zetten van winterbanden en zomerbanden is het ook van belang om regelmatig de staat van de banden te controleren. Als u ze regelmatig controleert gaan de banden namelijk langer mee. Heeft u nieuwe banden nodig en bent u op zoek naar een garage in Amersfoort? Autoplaza Kannemans is vakkundig en wij hanteren gunstige prijzen.

Garage Amersfoort

Twijfelt u of uw banden nog geschikt zijn om mee te rijden? Garage Autoplaza Kannemans in Amersfoort kunt uw banden controleren en vaststellen of u nog verder kunt rijden of dat de banden beter vervangen of gerepareerd kunnen worden.

Profieldiepte

Garage AmersfoortU doet er goed aan om ook zelf uw banden regelmatig te controleren. Controleer of de profieldiepte nog voldoende is. De profieldiepte mag niet minder zijn dan 1,6 millimeter. Dit is wettelijk bepaald. Is het wel minder dan 1,6 millimeter dan is de kans op aquaplanning groter. Dit kan leiden tot slippartijen. Tevens kunt u een boete krijgen als de profieldiepte van uw band minder is dan 1,6 millimeter. Om veilig aan het verkeer deel te nemen wordt aanbevolen om de banden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 millimeter is en winterbanden als de profieldiepte minder is dan 4 millimeter.

U kunt de profieldiepte controleren door middel van een bandenprofielmeter. Meet de diepte niet op 1 plek, maar op meerdere plekken zoals het midden van de band en de binnen- en buitenkant van de band. Het kan namelijk zijn dat de banden scheef afslijten.
Wilt u de profieldiepte van uw banden laten meten in een garage in Amersfoort? Kom dan langs bij Autoplaza Kannemans.

Bandenspanning

Naast profieldiepte is het ook goed om de bandenspanning regelmatig op te meten. Is de bandenspanning te laag dan is de kans groter op een klapband. Bovendien is het slecht voor het brandstofverbruik en de ligging op de weg. Een te hoge bandenspanning daarentegen zorgt ervoor dat de banden sneller slijten en voor een slechter contact met de weg.

Hoe meten

U kunt uw banden op de juiste spanning brengen met een bandenspanningsmeter. De juiste bandenspanning van uw banden vindt u in het instructieboekje van uw auto, maar soms staat het ook vermeld aan de binnenzijde van de deur of achter het tankklepje. Vervolgens stemt u de bandenspanningsmeter in, draait u het ventieldop los en sluit u de bandenspanningsmeter op het ventiel aan. Houdt het net zo lang vast tot u een piepje hoort. Vergeet ook niet om de bandenspanning van de reserveband op de juiste spanning te brengen. Heeft u een thuiskomer als reserveband kijk dan ook in het instructieboekje voor de juiste bandenspanning. Hiervan dient de bandenspanning anders te zijn dan van de gewone band.

Heeft u geen bandenspanningsmeter of laat u het liever controleren door een garage in Amersfoort? Autoplaza Kannemans helpt u graag!

Andere problemen

Garage AmersfoortEr zijn nog meer redenen waarom banden vervangen of gerepareerd dienen te worden. Bijvoorbeeld bij een lekke of beschadigde band, een verouderde band of wanneer de banden te snel slijten. In al deze gevallen is het verstandig om er een vakman naar te laten kijken. U kunt langskomen bij garage Autoplaza Kannemans in Amersfoort of vraag online een offerte aan.

Winterbanden Amersfoort

Bent u al klaar voor de winter? Ook voor winterbanden in Amersfoort kunt u terecht bij garage Autoplaza Kannemans. Als u al in bezig bent van winterbanden plaatsen wij ze snel en vakkundig. Als u nieuwe winterbanden aan wilt schaffen kunt u vrijblijvend informeren naar onze aantrekkelijke prijzen. Meer informatie over winterbanden in Amersfoort.

APK Amersfoort

APKHet is belangrijk om de staat van uw auto met regelmaat te laten controleren door een specialist; de zogenaamde Algemene Periodieke Keuring (APK). Voor een door de RDW erkende APK in Amersfoort en omgeving kunt terecht bij Autoplaza Kannemans.

Occasions
Garage Amersfoort