APK in Amersfoort: RDW erkend

Wilt u geen boete riskeren als u met uw auto de weg opgaat? Dan is het belangrijk om de staat van uw auto met regelmaat te laten controleren door een specialist; de zogenaamde Algemene Periodieke Keuring (APK). Voor een door de RDW erkende APK in een garage in Amersfoort en omgeving kunt terecht bij Autoplaza Kannemans.

Is uw voorruit vrij van barsten en andere beschadigingen? Is uw uitlaat over de hele lengte nog gasdicht? En doet uw toeter, om anderen te waarschuwen in het verkeer, het nog? Het zijn een aantal zaken waarop uw auto gecontroleerd wordt tijdens de Algemene Keuring. Dit is een toetsing om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen die in heel Europa wettelijk verplicht is. Wanneer en hoe vaak u met uw auto langs een erkende APK-garage moet, hangt af van het type auto dat u heeft. De laatste informatie hierover vindt u altijd op de website van de RDW, maar hieronder vindt u een uiteenzetting.

APK in Amersfoort

Als uw personen- of bedrijfsauto (met een ledig vermogen van maximaal 3.500 kg) na 1 januari 2005 is toegelaten op de weg, dan betekent dit in het geval van een benzine, alcohol en/of elektromotor dat u voor het eerst na vier jaar een APK-keuring moet doen. De tweede keer vindt na twee jaar plaats en daarna elk jaar. Als u op gas, diesel of iets anders rijdt moet u voor het eerst na drie jaar een APK-keuring laten verrichten en daarna elk jaar. Hetzelfde geldt voor voertuigen die voor 2005 zijn toegelaten zijn op de weg, maar niet ouder zijn dan dertig jaar. Voertuigen ouder dan dertig jaar hoeven maar eens per twee jaar APK-gekeurd te worden. En auto’s die voor 1960 tot de weg zijn toegelaten zijn niet meer verplicht een APK-keuring te laten uitvoeren.

Bij zware voertuigen (een ledig vermogen van meer dan 3.500 kilo) geldt ook dat auto’s die voor 1960 zijn toegelaten zijn niet meer APK-plichtig zijn. Jongere auto’s dienen elk jaar een keuring uit te laten voeren. Hetzelfde geldt voor bijzondere voertuigen zoals taxi’s, bussen, voertuigen die gevaarlijke stoffen vervoeren en ambulances.

Rijden zonder geldige APK

Als uw auto APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dit wel dan loopt u het risico op een boete van de RDW of politie. Daarnaast bent u niet verzekerd op het moment dat u een ongeluk maakt met een voertuig dat niet goedgekeurd is tijdens een APK keuring. Uw APK keuring is geldig tot de vervaldatum van uw keuringsrapport. Deze datum vindt u op het keuringsrapport vermeld, maar kunt u ook opvragen bij de RWD door uw voertuiggegevens raad te plegen. Uw APK is geldig tot de dag van de vervaldatum, dus niet tot en met.

De vervaldatum van een APK

Dit betekent dat u op de dag van de vervaldatum niet meer met uw auto de weg op mag, tenzij u kunt aantonen dat u onderweg bent naar de garage voor een APK keuring. U doet er dus verstandig aan om voor de vervaldatum van uw APK-keuring contact op te nemen met een garage die door de RDW erkend wordt als het aankomt op het uitvoeren van APK keuringen. U herkent deze bedrijven aan de sticker van de RDW met daarop de tekst “APK lichte voertuigen” of “APK zware voertuigen”. Autoplaza Kannemans is erkend voor APK Amersfoort. U kunt direct een afspraak maken.

APK in Amersfoort

Keuringsrapport APK

Een APK-keuring is een momentopname en geeft u dus ook geen garantie dat u de rest van de APK-periode geen onderhoud meer hoeft te verrichten. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven ook na de APK-keuring belangrijk. Als uw voertuig voor de APK Amersfoort is gekeurd, ontvangt u een keuringsrapport. Dit ontvangt u niet alleen als uw voertuig goedgekeurd wordt, maar ook als deze afgekeurd wordt. Als uw voertuig niet door de APK-keuring komt vindt u in het rapport op welke punten uw voertuig is afgekeurd. Mocht uw voertuig wel door de keuring komen, dan vindt u vaak nog wel verbeterpunten in het rapport terug. Deze punten hebben niet geleid tot een afkeuring van uw auto, maar moeten we binnenkort vervangen of gerepareerd worden. Bij een APK-keuring bij Autoplaza Kannemans in Amersfoort krijgt u dit keuringsrapport altijd mee naar huis. Dit is in sommige gevallen nodig, bijvoorbeeld als u met uw auto op vakantie naar het buitenland gaat.

Waar keuren we op?

1. Verkeersveiligheid:

 • Remmen
 • Wielophanging
 • Schokdempers
 • Banden
 • Stuurinrichting
 • Verlichting
 • Carrosserie

2. Milieu

 • Uitstoot van uitlaatgassen

3. Registratie

 • Kilometerstand
 • Voertuigbewijs,
 • Voertuigidentificatienummer
 • Gebruikte brandstof

Bekijk ook het filmpje of het speciale handboek van de RDW.

Plan direct een afspraak

Bij Autoplaza Kannemans, kunt u rekenen op een transparante APK-keuring in Amersfoort. U krijgt expertise voor een goede prijs. Ook kunt u bij ons terecht voor vele soorten reparaties en onderhoud.

Airco reinigen en vullen

car-1393804_1920 (1)Het is verstandig uw airco minimaal eens per 4 jaar bij te laten vullen en sowieso elk jaar te laten checken. Autoplaza Kannemans is gespecialiseerd in het reinigen en vullen van airco's. Bij ons heeft u een airco servicebeurt vanaf € 49,-.

Occasions
Garage Amersfoort
APK in Amersfoort