De accu is de belangrijkste energiebron bij een auto. Deze zorgt ervoor dat u hem aan de gang krijgt en dat de auto vooruit gaat. De accu levert energie en zorgt ervoor dat de dynamo en de verschillende systemen werken. Wanneer de auto niet goed werkt, start de auto ook niet. Daarom is het belangrijk om uw accu altijd goed te checken tijdens de APK-keuring.

Gebruik van een accuaccu

Tijdens het gebruik van de auto gaat de accu op en neer. Door diverse pieken en dalen van de auto kunnen er bepaalde deeltjes geladen en ontladen worden. Dit zorgt er na verloop van tijd voor dat er kortsluiting kan ontstaan.

Het controleren van de accu

Het is verstandig om uw accu regelmatig te controleren en schoon te maken. Vooral de polen van de accu zijn daarin belangrijk. Hiervoor gebruikt u een oplossing van water en soda en een borstel. Wanneer de accu van uw auto dan toch hapert of moeite heeft met kou is het handig om uw auto te laten controleren bij Autoplaza Kannemans. Wij voeren diverse reparaties uit. Maak vandaag nog een afspraak!

Tijdens een controle wordt er altijd goed gekeken naar de accu en worden diverse rapporten opgesteld. Op basis van deze rapporten kan de accu worden vervangen voor een exemplaar die perfect past bij uw auto. Na het checken en/of vervangen van de accu kunt u weer veilig de weg op.