5 tips voor het kopen van een occasion

Er komt veel kijken bij het kopen van een occasion (tweedehands auto). Naar welk type auto bent u op zoek, uit welk jaar moet deze komen en welk model heeft uw voorkeur? Het is goed om, voor u een auto gaat kopen, deze tips door te lezen zodat u straks een goede occasion voor een goede prijs kunt kopen.

1. Kosten van de auto.

Het is belangrijk om te weten hoeveel geld u wilt en kunt betalen voor de aanschaf van een auto. Het is niet de bedoeling om in de schulden te komen door deze aankoop. Dus kijk naar de prijs van de auto maar ook naar de kosten van de auto zoals wegenbelasting, de kosten van de verzekering, onderhoud van de auto en het verbruik van de brandstof. Aan de hand van het kenteken kunt u dit checken.

2. Kies een auto die bij u past.

Een auto is vaak voor langere tijd, dus weet welk model en type auto het beste bij u past. Staar niet blind op één auto of model maar probeer ook naar andere auto's te kijken.

occasion kopen3. Maak een testrit.

Maak een testrit over verschillende soorten wegen zodat er een goed beeld ontstaat van de auto. Het is verstandig om dit zowel binnen als buiten de bebouwde kom te doen. Let op de remmen, besturing, stoelzitting, beenruimte, slijtage, zicht, geluiden (rammelt of kraakt er iets) en de bedieningen (handrem, koppeling, gaspedaal, remmen, richtingaanwijzer etc.).

4. Wees eerlijk en vriendelijk tijdens het onderhandelen.

Onderzoek wat de auto ongeveer waard is. Let op de staat van de auto en bespreek de leveringsvoorwaarden en garantie. Vraag naar het onderhoudsboekje en ga na of er gebreken zijn aan de auto. Laat de kilometerstand ook controleren; dit kunt u opvragen bij de RDW. U kunt altijd voordat u over gaat tot kopen de auto laten keuren bij Autoplaza Kannemans.

5. Maak een weloverwogen keuze

Gun uzelf tijd, het is een grote aankoop. Als u twijfelt kunt u het beter niet doen. Neem de tijd voor de aankoop zodat u nog vele goede en veilige kilometers rijdt.

Op zoek naar een occasion?

Autoplaza Kannemans heeft voor u een groot aanbod in occasions. Maak een afspraak met ons en bekijk de mogelijkheden!